Ik kies geluk

Ik geloof in wonderen, ik geloof in een mooie wereld, ik geloof in mezelf

Het is bijna zover…!

op 15 juni 2019

plaatje ik kies geluk

Jeetje, wat is dit spannend!! Sinds 2017 werk ik aan mijn eerste boek en oktober is het dan eindelijk zover. Mijn boek, genaamd Gelukkig Groots, komt dan uit!
En omdat ik zowat uit mijn voegen barst van enthousiasme, deel ik hierbij alvast het voorwoord. Een tipje van de sluier.
Volg me via facebook of instagram als je op de hoogte wilt blijven. Vind ik stiekem ook heel erg leuk. 😉

Lieve lezeres,

We leven in een veeleisende tijd. We moeten carrière maken. We moeten voor onze partners en onze kinderen zorgen. We moeten duurzamer leven. We moeten slim met ons geld omgaan.
Er is veel om ons zorgen over te maken… De veiligheid van onze kinderen. De opwarming van de aarde. Het betalen van de rekeningen. Kan ik op mijn buurman bouwen? Is mijn regering wel te vertrouwen?
De hele dag door worden we opgezadeld met zorgen en het gevoel van moeten. Dit gebeurt door meningen, oordelen en verplichtingen via onze omgeving, onze vrienden en familie, maar ook via de media en onze zakelijke contacten. Niet alleen van buitenaf, maar ook onze eigen gedachten zitten vol met meningen, oordelen en verplichtingen.

Is het je opgevallen dat niets van wat ik hierboven schreef over jou gaat? Je herkent het misschien, maar het gaat niet over wie jij bent, diep van binnen. Het gaat niet over jouw dromen en verlangens.

We willen het allemaal goed doen. We willen er allemaal toe doen. We willen verschil maken in de levens van de mensen van wie we houden. We willen onze kinderen alles geven wat ze nodig hebben, en een beetje meer. En we willen slim, mooi, rijk, gezond en vitaal zijn.

Dé reden waarom we massaal lijden aan burn-out klachten? Dé reden waarom we zoveel kritiek hebben op onszelf en op de mensen om ons heen? We leiden niet het leven dat wij het liefst zouden willen leiden. We proberen onszelf decennia lang aan te passen naar wat we denken dat onze omgeving van ons verlangt, terwijl wij daar helemaal niet voor gemaakt zijn.
Het mag wat zachter. Het mag wat milder. Ware kracht is niet krampachtig door blijven duwen, maar zit in het loslaten, vertrouwen en bewust stappen zetten naar dat wat goed voelt.
Een ieder van ons is uniek. Een ieder van ons verdient het om te stralen. Stralen is iets wat we van nature doen, maar door alles wat we moeten zijn we dit verleerd. Het lijkt bijna alsof we geen tijd hebben om te stralen en dat is eeuwig zonde.

We verlangen naar perfectie. Dit verlangen zorgt ervoor dat het nooit genoeg is, dat we altijd méér willen. Het mag nog groter, mooier, beter.
Op zich is daar niets mis mee. Toch hebben we in onze tocht naar perfectie één cruciaal punt gemist. Het weten dat we al perfect zijn. We zijn al precies goed zoals we zijn. We hebben alles al in ons zitten, alleen zijn we ons daar (vaak) niet van bewust. Wat we missen, is de connectie met ons Grootse Zelf.
Ons Grootse Zelf is vertrouwen, liefde, evenwicht, wijsheid en kracht. Zij leeft volgens haar kernwaarden. Zij weet wie ze is. Zij zet haar maskers af. Zij omarmt haar imperfectie. Zij inspireert enkel omdat zij er is. Zij leeft in jou.

In dit boek staan vijf stappen, verdeeld over vijf hoofdstukken. Dit zijn:
– Leer jezelf kennen
– Focus op positiviteit
– Word een ambassadeur voor Liefde
– Leef in overvloed
– Verwacht dat je ervoor blijft werken (en waarom dat precies goed is)

Vijf manieren om thuis te komen. Ze zijn eenvoudig. Het is geen hogere wiskunde. Iedereen kan het. Dat is het fijne ervan. Deze vijf stappen versterken elkaar en ze zijn zeer krachtig als je ze implementeert in jouw leven.
De stappen staan in willekeurige volgorde. Net als het leven zelf ontdek je gaandeweg wat voor jou werkt en wat niet. Wellicht kom je erachter dat een bepaalde stap niet zoveel voor je doet en een andere juist onverwacht heel veel. En misschien kom je zelfs wel tot de formulering van een andere stap die jou helpt! Hoe geweldig zou dat zijn?

Ik adviseer je de tijd te nemen om de informatie tot je te nemen en de oefeningen uit te voeren. Zet je leermentaliteit aan. Zie het als een doe-boek. Dan haal je het meeste uit dit boek.
Verwacht dat het spannend en confronterend kan zijn, want groei is uit je comfort-zone stappen. Geef jezelf een pauze tussendoor als je merkt dat je daar behoefte aan hebt. Sommige oefeningen kunnen intensief voor je zijn. Het is misschien verleidelijk om door te lezen, maar als iets je raakt en je hebt er nog niet de woorden voor, gun jezelf dan een rustmoment. Zo creëer je het meeste effect op je eigen ontwikkeling. Groei is een voorwaarde van geluk, maar soms komt het pas na het even te laten sudderen. Het kan dan bijna niet anders dan dat je jezelf steeds vaker betrapt op nieuwe en hernieuwde inzichten.

Dit boek gaat over ontspannen jezelf zijn. Over de kracht van het vrouwelijke, de kracht en schoonheid van raakbaarheid in haar puurste vorm. Je bent zoveel meer dan de buitenkant en het is tijd om de wereld te laten zien wie jij bent, in al jouw glorie. Je bent niet langer een omhulsel van jouw grootsheid; je bént jouw grootsheid.
Als wij de tijd nemen om het contact met ons Grootse Zelf te herstellen, dan streven we niet meer naar gelukkig wórden, maar dan zíjn we gelukkig. We zijn goed genoeg, we hoeven onszelf niet te verbeteren. We zijn precies goed zoals we zijn, en waar we zijn. Ons Grootse Zelf is onze superkracht. Thuiskomen in ons Grootse Zelf is liefde ervaren zoals nooit tevoren.

Daarom heb ik dit boek geschreven. Ik deel met jou mijn leermomenten. Ik neem je mee in mijn schaamte en onmacht, maar ook in mijn ontdekkingstocht naar ware liefde. Ik wil je daarmee laten zien hoe het vinden en vasthouden van de connectie met jouw Grootse Zelf een proces is. Het is er niet van de ene op de andere dag. Het is als een vriendschap tussen twee mensen. Ook dat groeit met de jaren door alles wat je samen meemaakt.
Je hoeft niet te berusten in dat gevoel van “Is dit het nu?”. Nee. Ik hoop jou te laten zien dat er grootsheid in iedereen zit. Je hoeft alleen maar je ogen ervoor te openen.
Voor jou, fijne vrouw, omdat het tijd is de angst van het niet goed genoeg zijn los te laten. De wereld verlangt ernaar dat jij jezelf laat zien en laat liefhebben zoals je bent. Niet alleen door anderen, maar vooral door jezelf.

Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis dat ons het meest beangstigt.
We vragen onszelf af;
Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn?
Maar waarom niet?
Je dient de wereld niet met valse bescheidenheid.
Er is niets verhevens aan jezelf klein te maken,
zodat andere mensen zich niet onzeker zullen voelen.
We zijn allemaal gemaakt om te stralen, zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de grootsheid, die in ons is,
tot uitdrukking te brengen.
Dit is niet slechts weggelegd voor een enkeling van ons,
maar voor ons allen.
Als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen de vrijheid dit ook te doen.

~ Marianne Williamson (vrij vertaald)


One response to “Het is bijna zover…!

  1. Mams schreef:

    Meidje wat heb jij een wijsheid, daar mag je ook dankbaar voor zijn, ik ben reuzetrots op jouw, een 2 de dochter met een eigen boekuitgave, daar ben ik dankbaar voor! Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: